2017. június 16

Az idei nyár meneteÖnhibánkon kívül elég nehéz helyzetbe kerültünk idén nyárra. Az egyébként is elégtelen vízfelületből sikerült a szezonra kivenni Szeged egyetlen igazi tanmedencéjét, így más megoldást kellett keresnünk tevékenységeinkhez.

A nyári táborok a már hagyományos mederben zajlanak, nagy változások nincsenek, ami működik, azt nem babráljuk. Az iskolás tábor úszás része eddig is a SZUE medencéiben zajlott – idén sincs ez másként. Az ovis táboros úszás átkerült a Partfürdőre, de ezzel nem lesz gond, egy-két ovis csoporttal már teszteltük a rendszert, teljesen megfelelő.

Az úszásoktatás és a gyógyúszás már nehezebb kérdés volt, de lett megfejtés, mégpedig a következő formában.

Délután négytől, öttől és hattól tartunk foglalkozásokat a SZUE kismedencéjében a kis vizes úszóknak. Oktatónként 5 gyermeket várunk, és alkalmanként 4 oktatóval számolunk. Ezekre az órákra is természetesen fel kell iratkozni, ahogyan az a Sporiban is szokás volt.

A mély vizesek életébe nem hozott változást az idei nyár. Eddig is a SZUE-ban úsztak, most sincs másként. Délelőtt kilenctől és tíztől, valamint délután háromtól és négytől várjuk az úszni vágyókat.

És a végére a csattanó. A délelőtti oktatáshoz sikerült időutazást is szerveznünk. Kilenctől és tíztől várunk mindenkit szeretettel a Partfürdő kismedencéjébe, ahol szakmailag nincs gond, viszont a körülményeket tekintve enyhén retrós a történet. Ha Nagyiék hozzák a gyerkőcöt, imádni fogják a ’80-as, ’90-es évek hangulatát. És ha már így alakult, akkor kitaláltunk egy kis játékot is a retró jegyében. Azok között, akik ezekre az órákra vesznek bérletet, minden héten kisorsolunk egy két személyes hamburger + turmix menüt a medence végében álló Baan’s Kitchen kézműves hamburgereshez, hogy az elégetett kalória biztosan pótlásra kerüljön. A nyár végén pedig az összes bérlettulajdonos közül egy valaki elviheti a kotyogós kávéfőzők Rolls Royce-át, egy Bialetti Elite-t, amely a mellett, hogy utal a megidézni szánt korra, egyetlen gourmet konyhából sem hiányozhat.

 

Idén is várunk tehát mindenkit oktatásainkon, táborainkban. Ezen a nyáron nagyon igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt. A cél továbbra is az, hogy minden gyerkőc megtanuljon úszni, és ehhez meglettek az eszközök is. Nyilván nehéz, és nem is szabad a körülményeket a hiperszuper új uszodákhoz hasonlítani, de a Partfürdőn több ezer gyerek tanult már meg úszni, közöttük Kanyó Dénes is, aki a mellett, hogy Szeged legnagyobb viziszörnye, remek és eredményes búvárúszó.

Gyertek, jó lesz! Kellemes nyarat mindenkinek!

Szólj hozzá!