2014. május 15

KidCoord foglalkozás az ovis táborbanAz idén már második alkalommal hirdetjük meg nyári táborainkat az óvodás korosztály számára is. A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén már 5 héten keresztül várjuk a palántákat.

Az elmúlt nyáron bevált programokon kívül idén egy újdonsággal is megpróbálkozunk, mégpedig a frissen indult KidCoord csapat által tartott, mozgáskoordináció-fejlesztő foglalkozással.

Hogy mi is ez, arról őket kérdeztük. Íme a válasz:

“A Kidcoord a tradícionális keleti mozgás- és harcművészetek, a modern küzdősportok, valamint a modern biomechanika és agykutatás eredményeire épülő, gyermek-mozgáskoordinációt fejlesztő rendszer, melyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy ideális körülményeket teremtsünk gyermeke koordinációs képességeinek fejlődéséhez.

1897654_1479748362245470_1459876121_n

Olyan alapképességek elsajátítását tesszük lehetővé, melyek azután alapjául és kiegészítőjéül szolgálnak a később vagy párhuzamosan végzett szaksportági mozgásanyagoknak, minden szempontból elégséges és minőségi mozgáslehetőséget biztosítanak azon gyerekek számára, akik nem kívánnak egyéb sportágakban versenyszerűen sportolni, s mindez játékos formában, az adott korosztály igényeit maradéktalanul figyelembe véve tesszük.

Az alapkészségek elsajátítása, továbbfejlesztése és szinten tartása nagyban hozzájárul a test és lélek egészségének megőrzéséhez, segíti az írás, olvasás elsajátítását, pozitívan hat a tanulás hatékonyságára, hozzájárul a gyerekek egészséges társas viselkedésformáinak kialakulásához,  és – nem utolsó sorban – a balesetekből eredő sérülések megelőzésében vagy azok súlyosságának enyhítésében is szerepet játszik akár a gyermek- és fiatalkort, akár a későbbi életszakaszokat vesszük figyelembe.

1959650_1477227692497537_1636079245_n

A foglalkozások kis csoportokban (6, maximum 10 gyerek), biztonságos környezetben, képzett oktatók segítségével zajlanak. A szőnyegen, mezítláb végzett munka elősegíti az egészséges talpboltozat kialakulását, s védi az ízületeket.”

Idén kipróbáljuk!

Fotó, szöveg: www.kidcoord.com