2013. június 14

Táborozók figyelmébe: ilyen az idei szülői igazolás!Kilencedik éve szervezünk napközis sporttáborokat, és ez idő alatt megéltünk már egy-két ÁNTSZ előírást a gyermekek nyaraltatásával kapcsolatban. A legnehezebben kivitelezhető az volt, amikor orvosi igazolást kellett hozni, és persze egy-két jó fej doki hatezer forintot sem átallott elkérni azért, hogy az egyébként általa kezelt gyerkőcről kiállítson egy nullás pedigrét.

Az idén (a tavalyihoz nagyon hasonlóan) elég egy szülői igazolás, de persze nem mindegy, hogy milyen. Nem volt egyszerű, de végül egy marék kitartással felvértezve sikerült ráakadnom a keresett infóra. Ezennel közkinccsé teszem, hogy Nektek már ne kelljen a jogtárak útvesztőiben bolyonganotok.

A 12/1991.(V. 18.) NM rendelet a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről című jogszabály 2. számú melléklete tartalmazza a tuti frankó igazolás tartalmi elemeit, melyek a következőek:

 1. A gyermek neve, születési dátuma, lakcíme, a gyermek anyjának neve
 2. Nyilatkozat arról, hogy a gyermeken nem észlelhetőek az alábbi tünetek: láz, torokfájás, hányás, hasmenés, bőrkiütés, sárgaság, egyéb súlyosabb bőrelváltozás, bőrgennyesedés, váladékozó szembetegség, gennyes fül- és orrfolyás, a gyermek tetű- és rühmentes.
3. A nyilatkozatot kiállító törvényes képviselő neve, aláírása, lakcíme, telefonos elérhetősége
4. A nyilatkozat kiállításának dátuma

Természetesen mi csinálunk erről egy biankó igazolást, amelyet a tábor megkezdésekor ki tud tölteni a gyerkőcöt a helyszínre szállító szülő. Félreértés ne essék, mi is egyetértünk azzal, hogy beteg gyerekeket közösségbe vinni gyökér dolog, de azért ez a felsorolás egy kicsit túlzásnak tűnik. Szerintünk.

 

Szólj hozzá!