2013. április 10

Jön a megoldás a városi parkolásraAz Újszegedi Sportcsarnok parkolójában helyet találni csúcsidőben szinte lehetetlen. Erre a problémára is megoldást nyújthat a későbbiekben a lentebb emlegetett kis csodamasina.

A világ jelenlegi legjobb egyetemeként nyilvántartott Massachusetts Institute of Technology (MIT) egy nagyszerű koncepcióautóval jelentkezett, amely már akár az idei évben meg is jelenhet az európai utakon.

hiriko1

fotó: theverge.com

A “buborék” két személyes, természetesen a mai követelményeknek megfelelően elektromos hajtású, és egy feltöltéssel akár 120 kilométer megtételére is képes. Gyakorlatilag körbe üveg a szerkezet, így nagyszerűen lehet benne tájékozódni, a fontosabb információkat pedig a kormányba épített LCD-kijelzőről lehet leolvasni.

hiriko3

fotó: jaxfantom.dyndns.info

Az eddig leírtak alapján nem tűnik nagy innovációnak a történet, de a lényeg csak most jön. Miután leparkoltunk a picúrral, a hátsó kerekek egy babakocsihoz hasonlóan felhúzódnak, és a járgány apróra zsugorodik. Kiszállni az előre felhajtható szélvédőn keresztül lehet.

Előzetes információk szerint a cuccos ára 10.000 font körül lesz.

Részletek: www.hiriko.com

Szólj hozzá!